Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Вівторок, 07.05.2024, 07:43

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Освітній портал
Головна » 2017 » Квітень » 29 » "ЗЕМЛЕ РІДНА, ПОНІВЕЧИНА СКПИПКО МОЯ"
21:11
"ЗЕМЛЕ РІДНА, ПОНІВЕЧИНА СКПИПКО МОЯ"

26 квітня, жителі нашого міста зібралися біля підніжжя пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи, щоб згадати тих, хто постраждав і віддати данину честі ліквідаторам страшної екологічної трагедії.

Участь у поминальному заході «Земле рідна, понівечина скрипко моя», присвяченому 31-й річниці Чорнобильської катастрофи, взяли представники об’єднаної територіальної громади та районної влади, духовенство, представники районної добровільної організації «Спілка Чорнобиль», ліквідатори Чорнобильської катастрофи, небайдужі жителі міста.

Традиційний мітинг-реквієм з нагоди 31-ї річниці страшної аварії на ЧАЕС, що завдала величезної шкоди людям та навколишньому середовищу, відкрили ведучі заходу, учні НВК, Притула Віктор, Кича Анастасія, Царук Богдан, Слюсарчук Софія.

Учень 3-А класу Цибрій Дмитро та учениця 8-А класу Фейло Діана читали вірші Ганни Костів-Гуски із збірки «Зона».

Всечесні отці відправили поминальну панахиду та спільно з громадськістю помолилися за упокій душ всіх тих, хто не побоявся подивитися у вічі смерті заради високої мети, хто захистив світ від страшної біди ціною свого здоров’я.

Перед присутніми виступили перший заступник голови Борщівської районної державної адміністрації Шашкін В.А.,  заступник міського голови ОТГ з  гуманітарних  питань  Чокан А.М.,  голова «Спілки Чорнобиль» Цілінчук В. У своїх промовах вони висловили глибоке захоплення сміливістю та саможертовністю, проявленими з боку ліквідаторів Чорнобильської катастрофи під час виконання небезпечної місії. Хоч минуло вже багато часу, проте ми й досі відчуваємо наслідки радіаційного впливу, тому завжди повинні пам’ятати про героїзм і подвиг ліквідаторів.

Звучала сумна музика, проникливі вірші читали Ткач Тетяна та Малинник Еліна, пісню «Чорнобильська біда» виконав ансамбль під керівництвом Яловіци Г.Г.. Також хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто ціною свого життя і здоров'я захистив людство від страшного лиха. Цей подвиг ми не повинні забувати.

Завершився меморіальний захід спільним покладанням запалених лампадок та квітів до підніжжя монументу «Дзвін Чорнобиля».

Переглядів: 460 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz