Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Субота, 04.05.2024, 16:42

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Освітній портал
Головна » 2015 » Грудень » 9 » ЗАСІДАННЯ ТВОРЧОЇ ГРУПИ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ
23:51
ЗАСІДАННЯ ТВОРЧОЇ ГРУПИ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

1 грудня  2015 року  відбулося відкрите  засідання творчої групи вчителів початкових класів на тему «Вплив інноваційних технологій на розвиток пізнавальної активності молодших школярів». Засідання пройшло за участю заступників директора  з виховної роботи, педагогів-організаторів , методиста комунальної установи «Борщівський районний методичний кабінет» Воробець В.І.

Вела засідання  голова творчої групи Дубиняк І.В., яка зазначила, що головним напрямом у роботі методичного об’єднання вчителі початкових класів є вдосконалення уроку шляхом впровадження засобів НІТ.

Вчитель початкових класів Фурман Г.Р. наголосила, що сучасне життя вимагає від учителів активного використання інноваційних технології в навчальному процесі. Вони  дозволяють розробити наочне, методичне та дидактичне забезпечення уроків , швидко перевірити рівень знань, виконати тренувальні завдання тощо.

Дискусійним було питання щодо проблеми використання комп’ютера у навчанні молодших школярів, яке висвітлила Кондрат Г.О. Зусилля вчителів початкових класів спрямовані на розвиток пізнавальної самостійності учнів, формування творчої особистості. Кожен педагог як творець та ініціатор уроку забезпечує навчально-виховний процес таким змістом, який максимально сприяє активізації всіх видів діяльності учнів.

Досвідом використання інтерактивних методів на уроках української мови поділилися Стахів І.О. та  Пакуляк О.Б.,  які наголосили на актуальності визначеної тематики. Педагоги  провела педагогічну консультацію щодо етапів розвитку творчого мислення молодших школярів.

           Питання створення різнорівневих завдань розкрила Герасимів Н.Я. Поступово розкриваючи особливості характеру, здібності кожної дитини, вчителі початкових класів спрямовують свою  роботу на те, щоб кожен учень доповнював один одного, розвивались творчі здібності та інтерес до навчання.

З новинками психолого-педагогічної, методичної літератури, фаховими, загально педагогічними періодичними виданнями ознайомила присутніх  Гура О.Б.

Учасники засідання побували на  відкритому уроці з природознавства, який провела Костюк Л.Н. та дали аналіз уроку. Вчителька  впроваджує інноваційні технології, навчає дітей мислити, працювати в малих групах та самостійно.

З заключним словом виступила Воробець В.І., яка сказала, що вчителі забезпечують достатній рівень підготовки учнів як для наступного навчання, так і для формування життєвих компетентностей молодших школярів. Це свідчить про те, що на уроках здійснюється  індивідуальний та диференційований підхід до окремих учнів, використовується  потенціал індивідуальних та групових занять за допомогою засобів НІТ.

           Підсумовуючи  роботу творчої  групи, можна  зробити висновок, що завдання, які випливали   із   запропонованої теми в основному виконано.

Переглядів: 571 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz