Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Неділя, 05.05.2024, 11:13

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Освітній портал
Головна » 2016 » Квітень » 25 » З НАДІЄЮ В СЕРЦІ
22:26
З НАДІЄЮ В СЕРЦІ

11 травня українська льотчиця, народний депутат, Герой України, відважна та сильна духом жінка Надія  Вікторівна Савченко, стрічатиме свою 35 весну. І лише Всевишньому відомо: де і як. Мабуть, кожен свідомий українець вже давно  бажає  справжній Берегині українського роду зустріти свій День народження на Батьківщині в обіймах рідних та друзів. Щодня, спостерігаючи за долею незаконно ув’язненої української бранки, учні та вчителі Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3 –гімназія ім. Романа Андріяшика» також вболівають, моляться і вірять, що саме так і буде. З метою виявлення власної позиції та висловлення підтримки Надії Савченко, лідери патріотичного клубу НВК «Оберіг» та клубу учнівського самоврядування «Імпульс» започаткували шкільний проект «З Надією в серці!». У рамках проекту учнями та вчителями проводяться інформаційні хвилини, літературні читання, тематичні виставки… Педагог-організатор Ірина Чернова разом з учнями  організували виставку дитячих малюнків «З Надією в серці», а вчителі - філологи (Оксана Пилип, Марія Кирилюк, Ірина Чупрун) та педагог-організатор Галина Кондрат допомогли дітям зробити поетичні проби пера, редагуючи їхні власні  вірші, присвячені незламній жінці.

   12 квітня у 10-11 класах відбувся відкритий виховний захід - урок мужності «Герої поряд», який підготувала та провела вчитель історії Олена Малик. На нього були запрошені побратими Надії Савченко:  воїни батальйону «Айдар» Андрій Русенко, Богдан Юрків, Микола Жук, та воїни АТО Сергій Гарасюк, Володимир Ожоган та Роман Лижник (вчитель історії нашого НВК). Розпочався урок віршем Анатолія Матвійчука «Цього ніхто й ніколи не навчить», який прочитала учениця 11-А класу Марія Васкан.  Шкільний ансамбль (керівник Віктор Стахів) виконав пісню «Кленова балада», яка була присвячена усім захисникам та патріотам України. Зі словом благословення до усіх присутніх звернувся парох Борщівського храму Успіння Пречистої Діви Марії о. Богдан Боднар. Учні запалили свічку пам’яті та хвилиною мовчання  усі присутні вшанували Героїв, які віддали життя за рідну землю.

Зустріч була цікавою, повчальною та емоційною. Власні вірші читали Віктор Притула (10клас), Ольга Хованець (11-Б), Мар’яна Жара, Діана Фейло (7-А), Софія Паламарчук, Ангеліна Сакалюк, Юлія Мацієвська, Вікторія Мельничук, Максим Романко (6-А). Учні 2-А класу Максим Кучма та Ігор Дацко прочитали вірші, які написали їхні дідусь та мама. Учні 11 класу Діана Гринчук, Інна Саламон, Діана Гуска та Ілона Гураль підготували цікаву презентацію про життя, навчання, військову службу та відкриту в Росії кримінальну справу проти жінки - героя. До слова також запросили шановних гостей: Андрія Русенка, Сергія Гарасюка, та бойового товариша Надії Савченко Миколу Жука, який з гордістю та захопленням розказав дітям про служу пліч-о-пліч з мужньою льотчицею в «Айдарі».  На завершення Анастасія Кича  прочитала  вірш «Ви лиш мене чекайте…», а Юлія Бардай (музичний керівник Галина Яловіца) піснею «Журавлі»  щемливо торкнулася струн кожного  небайдужого серця. З заключним словом до усіх присутніх звернувся директор НВК Іван Крохмалюк. Він подякував гостям  та побажав усім мирного неба, смачної паски  у колі рідних  на отчій землі. Учні НВК вручили воїнам квіти та власноруч виготовлені сувеніри – обереги  і запросили їх відвідати виставку дитячих малюнків. Воїни подякували дітям і вчителям за теплу зустріч та висловили сподівання, що    патріотичний дух, який огорнув цього дня навчальний заклад, додасть сил нашій Надії, допоможе їй вистояти та  швидко повернутися на Україну.

 

Заступник директора з виховної роботи  Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3-гімназія ім. Романа Андріяшика» Наталя Гречка

Переглядів: 689 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz