Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Неділя, 28.04.2024, 22:27

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Освітній портал
Головна » 2014 » Листопад » 16 » УСС - історія, що повторюється
21:13
УСС - історія, що повторюється

3 вересня минуло 100 років від створення легіону Українських Січових Стрільців, який посів помітне місце в історії нашої держави. Ніхто б не подумав, що на рідній українській землі у ХХІ ст. знову лунатимуть постріли, убиватимуть людей. Все, чого добивалися наші предки  на початку ХХ ст., є актуальним і сьогодні.  Але завжди в такі періоди  найкращі сини і дочки країни ставали і стають на захист своєї землі.

З метою вшанування пам’яті Українських Січових Стрільців, Героїв Майдану, бойових подвигів новітніх захисників Вітчизни – воїнів АТО, відродження історичного жанру в шкільному , поетичному та образотворчому мистецтві, у Борщівському НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3 – гімназія ім. Р.Андріяшика»  4 листопада у приміщенні актової зали Борщівської «Школи мистецтв» за активної підтримки адміністрації НВК був проведений фестиваль патріотичної пісні, прози та поезії, творів образотворчого мистецтва. Необхідно відмітити, що передувала його проведенню клопітка творча праця усього педагогічного колективу. Вчителі музичного мистецтва, Антоніна Дунець та Галина Яловіца, підготували разом з учнями низку пісенних творів відповідної тематики; Світлана Кубей, вчитель образотворчого мистецтва, організувала виставку дитячих малюнків у двох художніх жанрах: «Графіка» та «Живопис»; Олена Малик, вчитель історії, разом з учнями провела історичне дослідження «Стежками УСС» та надала цікаву інформацію для написання сценарію свята. Вчителі- мовники, Ірина Б’ялик, Зореслава Шевчук, Оксана Пилип, Марія Кирилюк, Ірина Чупрун, Тетяна Михальчук, підготували  декламування учнями  прози та поезії;  Роман Лижник, вчитель курсу «Захист Вітчизни» долучився до створення сценки «Герої не вмирають». Керівник хореографічного гуртка, Галина Яворська, представила  танцювальний номер «Український таночок», у виконанні учнів початкових класів. Оксана Пакуляк, вчитель 3- а класу, підготувала з учнями  композицію «Скорбить Україна».

 До проведення шкільного фестивалю долучилися і батьки. Вони допомагали у створенні образів, костюмів,виконували роль глядачів і не тільки. Ольга Носовська, мати учня 2 класу Максима Носовського, разом із сином підготували та чудово виконали на сцені уривок із казки Юлії Смаль «Небесна сотня».   Дідусь трьох наших учениць Володимир Міщанин зі своїм творчим ансамблем  подарували віночок українських та стрілецьких мелодій. На святі плакала скрипка, перегукувались цимбали та баян, доносилась тривожна музика фортепіано, лунало поетичне слово, пісня, проза…

 Завдяки творчому баченню педагогів -організаторів, Олега Розіна та Лілії Маковської, фестиваль пройшов у нестандартній цікавій формі. Ведучі Андрій Стахів та Зоряна Пилип запросили глядачів здійснити своєрідний екскурс  крізь століття, що минуло: 1914-2014рр. Духовні наставники Ярослав Яловіца та Богдан Боднар поблагословили  історичну подорож, яка стала справжнім уроком совісті для кожного присутнього. Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто віддав своє життя за волю України. Не зважаючи на вік та стать, очі глядачів неодноразово виблискували сльозами болю та втрати. Шкільний фестиваль тривав більше години, але глядач не розходився до останнього акорду. Мабуть, саме це і є найвищою оцінкою для його організаторів.

Із заключним словом до усіх присутніх звернувся директор НВК Іван Крохмалюк. Він провів умовну паралель між діяльністю легіону УСС та подіями сьогодення, подякував усім, хто брав участь у організації та проведенні фестивалю, відмітив невичерпний потенціал учнів НВК та побажав усім присутнім здоров’я і миру.

     Хтось із відомих сказав, що на землі скільки людей, стільки ж і думок. Нажаль, зустрічаються і ті, які здатні лише критикувати, скрізь бачити помилки та недоречність у проведенні таких фестивалів сьогодні. Але ж хіба не патріотичне слово та пісня впродовж віків були і є чи не найсильнішою  зброєю у боротьбі з ворогом? Своїми діями учні та вчителі НВК вкотре довели, що Україна для нас і сьогодні – ПОНАД УСЕ! Тому ми і надалі працюватимемо так, щоб стати справжнім  міцним тилом духу для наших сьогоднішніх Героїв.

Переглядів: 646 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz