Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Субота, 04.05.2024, 11:55

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Освітній портал
Головна » 2015 » Грудень » 9 » Уроки права – уроки життя
23:58
Уроки права – уроки життя

Завданням правової освіти та правового виховання в школі є сприяння становленню активної позиції учнів щодо реалізації прав і свобод людини, надання основних правових знань, створення умов для набуття учнями досвіду громадської дії, а також уміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці  правознавства просто неможливо, тому в НВК щорічно проводиться  місячники та тижні правознавства,  які включають в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

      Метою проведення тижня права  в період з 02.11.15 по 06.11.15 року  було поглиблення знань дітей про їхні права, зазначені в державних документах, зокрема, в Конституції України. Саме тому було розроблено ряд  заходів, що  спрямовані на забезпечення захисту прав дитини , дотримання національних  та загальнолюдських   морально-естетичних принципів, традицій.

     Тиждень  розпочався відкриттям лінійки «Великі права малої дитини», на якій учні 10 класів підготували інформацію про те, як формувалися документи про права дитини в світі і в нашій молодій державі, а школярі 4 класів у  ліричній формі озвучили свої знання з цієї теми.

   Бібліотекар Г.М. Дозірців оформила тематичну книжкову виставку «Уроки права – уроки життя». Мета заходу полягала у  сприянні розвитку в учнів правової культури та формуванні активної громадянської позиції. Класні керівники обирали для різних вікових категорій доступну тему для інформаційних хвилин: «Що ми знаємо про свої права», «В країну прав», «Сторінками Загальної декларації прав дитини».

Шкільний практичний психолог Семків Ю.О. підготувала цілу низку заходів у рамках правового тижня: бесіда «Всі діти є рівні у правах» для учнів 1 та 2 класів дозволила ознайомити учнів  початкової школи з основними правовими поняттями, вікторина «Я і мої права» (3 класи)  - навпаки – узагальнила знання з цієї тематики. Цікавим та насиченим став казковий правознавчий турнір «Дитина і право» (для 4 класів) : захід було проведено в ігровій формі, оскільки саме гра дозволяє учням – початкових класів найбільш ефективно набути вмінь та навичок навчально - виховного процесу.

      Крім учнів початкової школи, до ознайомлення з правовою тематикою були залучені діти середньої шкільної ланки: учні 5 – 7 класів переглянули відеоролики повчального характеру про свої права та обов’язки , а також презентацію «Правила ввічливого школяра».

      Вчитель з основ здоров’я Шийка О.П. провела годину спілкування з учнями 9 – 11 класів за темою «Європейський день протидії  сексуальному насильству».

Вчителі образотворчого мистецтва для організації виставки дитячих малюнків, запропонували учням підготувати роботи творчого характеру на тему «Права  людини очима дітей». Вчителем історії та правознавства  Александровою Т.В. були проведені засідання на тему «Підліток і закон» для старшокласників. Учні мали змогу ознайомитися з основами правознавства, пригадати набуті в молодших класах знання про те, що наша держава Україна є правовою, демократичною республікою.У рамках тижня також була організована зустріч учнів дев’ятих класів з начальником служби у справах дітей району Скороходом О.П. та проведена бесіда «Кримінальна відповідальність неповнолітніх». Діти мали можливість не тільки послухати корисну інформацію, але й отримати відповіді на поставлені запитання. Своєрідним застереженням для учнів стали реальні цифри щодо кількості випадків в районі підліткової злочинності, а також статті Закону про відповідальність за злочини.

Тиждень правових знань не пройшов непоміченим. Заходи, які були проведені, сприяли підвищенню зацікавленості дітей у вивченні  правознавства, поглибили  та розширили знання дітей про декларовані в КонституціїУкраїни права,свободи та обов’язкилюдини тагромадянина.

Переглядів: 586 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz