Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Неділя, 28.04.2024, 21:54

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Освітній портал
Головна » 2014 » Листопад » 20 » Твоя безпека в твоїх руках
03:23
Твоя безпека в твоїх руках

Найвищою цінністю суспільства є людина. Проте з кожним роком збільшується кількість факторів, що негативно впливають на її життя і здоров'я. Діти - найменш захищена частина суспільства. Опинившись в епіцентрі екстремальних подій, вони не завжди вміють і знають, як діяти в несприятливих умовах і це часто призводить до невтішних наслідків. Cправою честі кожного дорослого є захист дитини від усіх негараздів, які можуть з’явитися на шляху маленького громадянина нашої держави. Навчання дітей основних правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, вміння правильно діяти в екстремальних умовах є одним з пріоритетних завдань НВК «ЗНЗ І-ІІ ст. №3 ім. Р. Андріяшика».

          Тому в період з 20 по 24 жовтня в закладі проходив Тиждень безпеки життєдіяльності дітей. Його проведення мало на меті  поліпшити якість навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; удосконалити теоретичні знання і практичні навички з безпеки життєдіяльності; пропагувати здоровий та безпечний спосіб життя серед дітей та батьків. Педагогічним колективом НВК проведена ретельна підготовча робота щодо організації та проведення Тижня безпеки, а саме: складено план заходів, яким передбачено організаційні та практичні завдання, обговорено ряд питань щодо змістовного наповнення навчально-виховного процесу протягом тижня, здійснено підбір та систематизацію необхідних тематично-комплексних занять, бесід з дітьми, ігрових тренінгів та вправ, рухливих та дидактичних ігор, спрямованих на формування та закріплення безпечної поведінки дітей в навколишньому середовищі.                                                                             

    Учні 9 класів взяли участь у конкурсній програмі «Слідами Робінзона». Діти на якусь мить опинились в екстремальних умовах . Під час змагання учні вчились орієнтуватись на невідомій місцевості, знаходити вихід з небезпечних ситуацій Цікаво і весело проводились  рольові  ігри серед учнів 5-6 класів.Школярам потрібно було правильно перетнути дорогу, за допомогою підручних засобів загасити уявну пожежу, захиститися від небезпечних людей . Учні 8-их класів мали змогу проявити себе у вікторині  «Своя гра».  Діти пригадали дії при надзвичайних ситуаціях. Обидві команди виявили гарні знання з безпеки життєдіяльності. Та першість все ж виборола команда 8 –Б класу. Правила поведінки на дорозі повторили семикласники під час проведення інтелектуального турніру «Чудова сімка». Практичні дії в надзвичайних ситуаціях  учні школи закріпили під час евакуації та надання першої медичної допомоги. Своє розуміння безпеки життєдіяльності  діти відобразили у творчих конкурсах: конкурсі малюнку на асфальті, конкурсі колажів.

        Проведені заходи надали чудову можливість простими і доступними для розуміння дитини способами донести важливість дотримання елементарних правил безпеки, які допоможуть їм надалі не тільки запобігти надзвичайній ситуації, а й зберегти власне життя.

Переглядів: 969 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz