Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Субота, 04.05.2024, 23:20

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Освітній портал
Головна » 2018 » Січень » 9 » Роль STEAM-освіти в реаліях модернізації сучасної школи
13:03
Роль STEAM-освіти в реаліях модернізації сучасної школи

19 грудня 2017 року на базі Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст №3-гімназія ім.Р.Андріяшика» відбулося засідання методичного об’єднання вчителів інформатики на тему «Роль STEAM-освіти в реаліях модернізації сучасної школи».

Чи замислювались ви про те, яким буде світ через якихось десять років? Дивлячись на те як стрімко розвивається людство, важко передбачити, чи не так? Та саме в цьому світі наші діти житимуть та будуватимуть кар’єру. Чи здатні сучасні школи підготувати їх до цього? Вчитель інформатики Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст №3-гімназія ім.Р.Андріяшика» Притула О.П. розповіла про проблеми освіти в Україні та у світі. За останнє століття винаходи людства, стали досконалішими, а у більшості шкіл навчальний процес залишився на тому ж місці: клас, учні, учитель, дошка. Є приклади позитивних змін в освіті Сінгапуру та Фінляндії. Проте кожна країна і кожна школа повинні шукати свої шляхи удосконалення змісту освіти. Навчання - це не просто передача знань від учителя до учнів, це спосіб розширення свідомості і зміни реальності.

Відповіддю на питання активізації освіти може стати STEАM освіта. Чому STEАM-освіта так актуальна? Стрімка еволюція технологій веде до того, що незабаром найбільш популярними та перспективними на планеті фахівцями стануть програмісти, IT-фахівці, інженери, професіонали в галузі високих технологій і т.д. У віддаленому майбутньому з'являться професії, про які зараз навіть уявити важко, всі вони будуть пов'язані з технологією і високо технологічним виробництвом на стику з природничими науками. Особливо будуть затребувані фахівці біо- та нано-технологій. У STEАM-освіті активно розвивається креативний напрямок, що включає творчі та художні дисципліни (промисловий дизайн, архітектура та індустріальна естетика і т.д.). Тому що майбутнє, засноване виключно на науці, навряд чи когось порадує. Але майбутнє, яке втілює синтез науки і мистецтва, хвилює нас вже зараз. Саме тому, сьогодні потрібно думати, як виховати кращих представників майбутнього. Спроба активізувати освіту тільки в напрямку науки без паралельного розвитку Arts-дисциплін може призвести до того, що молоде покоління позбудеться навичок креативності. На цих аспектах зупинилась у своєму виступі Сорокотяга О.Й.(вчителі інформатики НВК).

Кучер Т.Б. (вчитель інформатики НВК) провела майсткр-клас по створенню хмари слів (тегів), колажів, інфографіки та роботі в хмарних середовищах Google та про їх використання на різних етапах уроку.

Практичне заняття по створенню плакатів, стандів та тестів в середрвищі QUIZZIZ провела Маковська Л.І. (вчитель інформатики НВК). Учасники семінару взяли участь у тестуванні у даному середовищі.

Притула О.П. провела релаксаційну хвилину, використовуючи гру «Катена», яка є шляхом до розвитку креативного мислення.

За круглим столом учасники семінару обговорили розвиток здібностей до дослідницької, аналітичної роботи, експериментування та критичного мислення.

Переглядів: 538 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz