Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Понеділок, 29.04.2024, 03:40

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Освітній портал
Головна » 2014 » Листопад » 16 » Районний семінар практикум вчителів технічної праці
20:47
Районний семінар практикум вчителів технічної праці

У жовтні 2014 року на базі Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3 – гімназія ім. Р.Андріяшика» відбувся районний семінар-практикум вчителів технічної праці. Працювали згідно плану над темою «Дизайн інтер’єру». У роботі семінару взяла участь методист комунальної установи «Борщівський районний методичний кабінет» Мазурок Мар’яна Петрівна, директор навчального закладу Крохмалюк І.В., заступники директора НВК з навчально-виховної роботи Сорокотяга О.Й., Микитейчук Л.Р., вчителі трудового навчання та  технічної праці шкіл району.

Відкрив семінар директор НВК Крохмалюк І.В.

Перед присутніми виступила методист комунальної установи «БРМК» Мазурок М.П., яка відмітила, що у процесі викладання предмету потрібно дотримуватись поєднання традиційних і нових технологій навчання, застосовувати такий підхід до навчально-виховного процесу, який передбачає розвиток особистості, спрямований на активне та конструктивне входження в сучасні суспільні процеси та досягнення високого рівня самореалізації.

Керівник районного методичного об’єднання вчителів технічної праці В.О.Дубровін, вчитель НВК, ознайомив учасників семінару зі шкільною майстернею. Провів відкритий урок на тему «Визначення завдань для виконання проекту. Традиційні орнаменти геометричного різьблення» у 9 класі. У своєму виступі «Використання проектних технологій на уроках трудового навчання у 9 класі» Вадим Олексійович поділився досвідом практичного застосування варіативних модулів за новою програмою. Він звернув увагу вчителів технічної праці  на нові вимоги щодо дотримання правил охорони праці та електробезпеки в шкільній майстерні.

Друга частина семінару була проведена в кабінеті інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій. Перед педагогами району виступила вчитель трудового навчання НВК Дозірців Г.М., яка вказала на  необхідність виховувати в учнів позитивне ставлення до власного розвитку, формувати свідоме бажання самовдосконалюватися, формувати навички творчого та нестандартного підходів до розв'язання поставлених завдань. Галина Михайлівна провела майстер-клас з квілінгу. Учасники семінару працювали над створенням елементів декору інтер’єру.

На завершальному етапі семінару-практикуму вчитель предмету технологій Борщівського НВК Притула О.П. запропонувала учасникам  тренінг «Кольорове навчання». У теоретичній частині Оксана Петрівна звернула увагу на значення кольорової гами у житті людини. Практично вчителі трудового навчання вправлялись у створенні предметів декору із різнокольорових геометричних фігур, виконували вправу-тест з використанням інтерактивної дошки.

Перед присутніми виступив учень 7 класу Король Степан, який презентував свій дослідницький проект «Стан малих річок Дністровського  басейну на території Борщівського району». Цей проект був представлений учнем на  республіканському етапі  конкурсу-зхисту наукових робіт МАН.

Методист комунальної установи «БРМК» Мазурок М.П. висловила подяку педагогічному колективу Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3 – гімназія ім. Р.Андріяшика» за проведену роботу та акцентувала увагу вчителів трудового навчання  на залученні учнів до творчості, використовуючи нові методи і прийоми. Спільно педагоги розробили  рекомендації семінару-практикуму для ефективної організації проведення уроків з предмету у навчальних закладах району.

Переглядів: 901 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz