Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Понеділок, 29.04.2024, 01:07

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Освітній портал
Головна » 2014 » Листопад » 24 » Районний семінар ЗДНВР
22:49
Районний семінар ЗДНВР

20  листопада 2014 року на базі Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3 –гімназія ім. Р.Андріяшика» відбувся районний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи  із проблеми «Створення ефективної освітньо-інформаційної інфраструктури як нової культури управління та організації навчально-виховного процесу».

Директор навчального закладу Крохмалюк Іван Васильович познайомив присутніх із історією створення НВК, його матеріально-технічним забезпеченням  та функціонуванням,   проаналізував інноваційну діяльність закладу, здобутки учнівського та педагогічного колективів.

Завідувачка комунальної установи «Борщівський районний методичний кабінет» Король Оксана Євгенівна привітала учасників АТМ та розказала про стан впровадження ІК технологій у діяльність заступників директора з навчально-виховної роботи району.  Оксана Євгенівна відмітила, що ефективність управлінської діяльності багато в чому визначається рівнем підготовки керівних кадрів. Адже використання IT-технологій керівником дозволяє активізувати роботу не тільки адміністрації ЗНЗ, а й педагогів. Якщо адміністратор освітнього закладу сам використовує інформаційні технології в управлінні і глибоко усвідомлює необхідність їх впровадження в освітній процес, то педагогічний колектив сприймає ці нововведення значно швидше і легше, намагається їх реалізувати з максимальною ефективністю.

Стецишин Марія Іванівна, заступник завідувачки комунальної установи «Борщівський районний методичний кабінет» вказала, що діяльність сучасного навчального закладу безпосередньо залежить від того, якою мірою керівник та його заступники володіють потоком інформації, як швидко вони можуть її обробити і довести до відома учасників освітнього процесу. Традиційні (паперові) форми роботи з інформацією практично пережили себе і, в цьому плані, альтернативи використанню комп'ютерних технологій управлінського призначення немає.

Сорокотяга Оксана Йосипівна та Микитейчук Людмила Романівна, заступники директора з навчально-виховної роботи НВК, поділилися з присутніми досвідом  використання інформаційно-комунікаційних  технологій  в управлінській діяльності, підготовки педагогічних працівників до впровадження ІКТ в освітній процес та методичним керівництвом комп'ютерної підтримки уроків у системі управління навчальним  закладом.

Сучасний керівник-менеджер повинен мати доступ до джерел інформації 24 години на добу. Для цього вся необхідна інформація (нормативні документи, шкільна документація, бази даних, каталоги сайтів) повинна зберігатись у вигляді веб-ресурсів. Це дозволить адміністратору школи оперативно з будь-якого місця (на нараді у відділі освіти, під час відрядження, вдома) знайти потрібний документ,  проаналізувати його та прийняти правильне рішення. Людмила Романівна розповіла про  способи організації моніторингової діяльності в закладі. Оксана Йосипівна продемонструвала, як у  закладі впроваджують  хмарні технології для безпечного зберігання даних і їх електронного обміну. Ефективним елементом інтернет-технологій є сервіси   Google, що базуються на хмарній організації інтернет-сервісу зберігання файлів з функціями файлообміну. Завантаживши в «хмару» всю базу шкільної документації та синхронізувавши її з робочим комп’ютером, можна знайти будь-який необхідний документ, перебуваючи як у навчальному закладі, так і поза його межами.

У НВК впроваджують у навчально-виховний процес віртуальні технології навчання та управління, а саме: «віртуальний кабінет адміністрації».

Учасникам семінару був продемонстрований  шкільний сайт, який  є  якісним інструментом  освітніх можливостей  для навчання учнів та вчителів.

Сорокотяга О.Й. та Микитейчук Л.Р. показали  присутнім фрагменти уроків з використанням інтерактивної дошки та програмного забезпечення Easy Teach.

Оксана Йосипівна та Людмила Романівна провели  тренінг  по  роботі з сервісами  Google.  

Вчитель технологій Притула Оксана Петрівна провела з учасниками семінару  тренінг «Кольорове навчання», що сприяло створенню позитивного психологічного клімату

З собою по життю адміністрація НВК несе слова Наполеона Бонапарта «Мистецтво управління полягає в тому, щоб не дозволити людям постаріти на своїй посаді».

Переглядів: 910 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz