Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Субота, 04.05.2024, 16:26

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Освітній портал
Головна » 2019 » Січень » 8 » «Мово українська – гордосте моя»
16:48
«Мово українська – гордосте моя»

Під таким гаслом з 5 по 9 листопада в нашому НВК пройшов Тиждень, традиційно приурочений Дню української мови та писемності – святу, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем – це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора -Літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія .

Програма тижня, як завжди, насичена. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

У кожному класі проведено години спілкування «Рідна мова солов’їна!», «Історія народних свят і обрядів», «Без мови й народу нашого нема», інформаційні хвилинки під час яких діти говорили, що українська мова є найціннішим скарбом нашої нації, вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

Шкільний бібліотекар Квасніцька Л.В. спільно з учителями підготували виставку найбільш актуальної літератури про українську словесність та провели бібліотечні уроки.

Щоб перевірити, як добре учні знають рідну мову, вони взяли участь у конкурсі написання диктантів «Найграмоніший учень», кращі роботи яких були відзначені.

Разом з учителями та педагогом – організатором Кондрат Г.О. учні 3-4 класів здійснили мандрівку в дивовижну країну фразеологізмів. Запекло боролися за перемогу учнішостих та сьомих класів у мовних турнірах. Перемогу вибороли 6-А та 7- Б класи. А другокласники мали змогу проявити себе в інтелектуальній грі «Серце народу – це мова, це слово».

Активну участь взяли учні 3-9 класів у виставці «Мова очима дітей». Через малюнки, над якими вони працювали із задоволенням, передали свою любов до України та української мови.

Цього ж тижня стартував І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені П.Яцика.

Усією шкільною спільнотою ми склали шану рідній мові. Учні та вчителі змогли проявити свої творчі здібності, яскраво продемонстрували великий патріотизм до рідного слова, української землі.

Переглядів: 434 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz