Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Неділя, 28.04.2024, 23:00

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Освітній портал
Головна » 2016 » Жовтень » 19 » КОЗАЦЬКОМУ РОДУ - НЕМА ПЕРЕВОДУ
00:59
КОЗАЦЬКОМУ РОДУ - НЕМА ПЕРЕВОДУ

В Борщівському НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.№3 – гімназія ім. Р. Андріяшика» з  метою виховання молодого покоління на принципах загальнолюдських цінностей, вивчення історії рідного краю,  сприяння розвитку особистості, талантів, розумових та фізичних здібностей, створено учнівський патріотичний клуб «Берегиня».

В день Покрови Пресвятої Богородиці учні НВК з глибокою шаною та повагою возвеличили Матінку Божу – Покровительку козацтва, провівши посвяту в «Козачата» учнів 2 класу, а в «Соколи» п’ятикласників. Багато корисних справ зроблено ними за попередній  рік, всіх і не перелічити! Добре навчаються, здобувають перемоги у спорті, активні на дозвіллі, шанують старших і допомагають їм, пізнають свою країну, мандруючи її шляхами, досліджуючи свої родові корені та історію.

Зал святково прикрашений в українському стилі. У центрі сцени ікона Матінки Божої. І недарма, адже за давнім народним повір’ям Богородиця, яка з’явилась перед козаками в обложеному турками монастирі, змусила ворогів відступити без бою, а козаків – обрaти її своєю покровителькою.

Під мелодію пісні «Ой там на горі...» ведучі козаки Співак Д., Багрій М. та козачки Малинник Е., Гречка Д. привітали гостей зі святом українського козацтва, нагадали нелегкий шлях українського народу до волі…

З вітальним словом до присутніх звернувся директор І.В.Крохмалюк. Він висловив сподівання, що віднині і назавжди в юних серцях нащадків козаків поселяться козацький розум, відвага, сила і честь, що допоможе вирости їм гідними синами й доньками Батьківщини.

Новоспечені козачата та соколи  присяглись гідно нести звання, любити рідну мову, Україну, поважати старших. Гетьмани (Киянко В., Скорохід М.) влаштували перевірку на знання історії козаків та випробували їх на спритність. Свято пройшло на славу! Учні,  батьки та гості  отримали велике задоволення, бо конкурси , естафети доповнювали один одного. Учасники «переправлялися через річку» , носили крупу на кашу, були вершниками, козачками-вишивальницями та несли прапор перемоги. Тож на  Раді  козаки одноголосно прийняли козачат та соколів до свого коша. та видали  грамоти. У відповідь вони почули такі слова: « Щоб козацькому роду не було переводу – присягаємо на вірність Вітчизні й народу!»

Не обійшлося і без козацьких забав серед учнів 3-х, 4-х та 6-х. Козаки, як відомо, народ мужній, витривалий, вигадливий! Втеча з полону в мішку, передача важливого документа, кашовари, заморочки із бочки, лава на лаву… Сміху і веселого настрою в залі — море! Переможці нагороджені грамотами та подарунками.

Слід відмітити, що всі свята супроводжувала музика: то урочиста, то грайливо-жартівлива, то ласкава і весела, то журна… А всі  школярі були зодягнуті у вишиванки! Про це подбали батьки учнів, які з відповідальністю поставились до справи. Велике їм спасибі!

Свято удалось! А козачата та соколи приступили до навчання, адже попереду їх чекає багато приємного і незвичайного!

Переглядів: 554 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 2.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz