Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Понеділок, 06.05.2024, 06:52

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Освітній портал
Головна » 2015 » Лютий » 25 » Герої не вмирають
00:13
Герої не вмирають

Минає рік з того часу, коли історія України розпочала новий відлік. Завдяки подвигу лицарів світла – героїв Небесної сотні, змінилася не тільки політична верхівка, але й змінилося саме суспільство, усі ми. Скорбить Україна… Вже на протязі року вона оплакує тих, хто власним життя заплатив за свободу.

До річниці розстрілу активістів Майдану у Борщівському НВК «ЗНЗ І-ІІІст.№3-гімназія ім.Романа Андріяшика» відбулися ряд виховних заходів: тематичні інформаційні хвилини у початкових класах та виховні години у середніх та старших класах. Під керівництвом педагогів-організаторів Олега Розіна та Лілії Маковської, за активної підтримки директора НВК Івана Крохмалюка, педагогічним та учнівським колективом на другому поверсі навчально-виховного комплексу  напередодні річниці було  створено куток пам’яті Героїв України.

20 лютого у приміщенні спортивного залу НВК адміністрація, учні та вчителі взяли участь у лінійці - реквіємі, присвяченій героям Небесної сотні. Ведучими заходу були Світлана Чубак та Богдан Царук. Із вступним словом до усіх присутніх звернувся директор Іван Крохмалюк, з болем згадував трагічні події  минулого року та екскурсію учнів гімназії до пам’ятних місць на Майдані. Іван Васильович побажав усім миру та подякував учням та вчителям за небайдужість та активну життєву позицію. Також до слова запросили учасника подій на Майдані Ярослава Шевчука. Гість розповів про побачене та пережите, поділився своїми враженнями і думками щодо сьогодення, також побажав усім миру та спокою.

Поезію, присвячену Небесній сотні читали учні НВК: Софія Слюсарчук, Тарас Кашуба, Анастасія Кича, Влад Герасимів, Віктор Притула, Олена Стойко, Михайло Синчак, Тетяна Симанишин. Учні 3-А класу (Вероніка Михайлова, Валентина Стецюк, Юлія Калинчук) під керівництвом  вчителя музичного мистецтва Галини Яловіци виконали пісню «Майданівський дзвін». 

Під час лнійки звучав Гімн Майдану «Плине Кача», линула спільна молитва за мир та Україну. Усі присутні вшанували хвилиною мовчання героїв Майдану, АТО, та усіх, хто віддав життя за Батьківщину. Свіча пам’яті, яку діти передавали з рук в руки, об’єднала учнів та вчителів у скорботі та розумінні того, що трагічні події не повинні повторитися.

Цього ж дня адміністрація НВК, учні та вчителі також вшанували пам’ять 22 наших колишніх гімназистів, які були заарештовані 22 лютого та закатовані в Чортківській тюрмі та в Умані 1941року. Парох Борщівської церкви Успіння Пресвятої Богородиці отець Богдан Боднар відслужив поминальну літургію за загиблими. Учні  тримали портрети гімназистів та здійснили спільну молитву. По завершенні служби усі разом поставили квіти до меморіальної дошки пам’яті невинно закатованим.

Хочеться вірити, що трагічні сторінки минулого та сьогодення об’єднають не тільки шкільну родину, але й усю Україну. Вони додадуть нам любові, сили та віри у перемогу, яка сьогодні нам дуже і дуже потрібна.

Слава Україні! Героям слава!

Переглядів: 763 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz