Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Субота, 04.05.2024, 20:48

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Освітній портал
Головна » 2019 » Січень » 8 » ДОТОРКНУТИСЬ ДО СВЯТИНЬ
16:39
ДОТОРКНУТИСЬ ДО СВЯТИНЬ

Як виникає бажання поїхати до святого місця… Чи це прагнення людини, що втомилася у своїх щоденних погонях за щастям, чи поклик Бога, на який не можна не відгукнутися.

Тому педагоги закладів освіти Борщівської ОТГ охоче погодились на пропозицію методиста Борщівського будинку дитячої творчості, голову МО заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів, вчителів ОХЕ Лотоцької Ольги Михайлівни, провести виїзний семінар в Марійнський духовний центр «Зарваниця» з метою ознайомлення з святинями Тернопільщини для поширення народних традицій в навчальних закладах.

Разом з о.Богданом Боднаром випрошували заступництва Пресвятої Богородиці у милостивного Бога на Божественній літургії для своїх учнів, рідних, всього українського народу. Молилися на Хресній Дорозі, біля Гробу Господнього, чудотворної Зарваницької ікони.

А далі дорога повела на Малу Батьківщину Йосипа Сліпого у село Заздрість Теребовлянського району. Тут засновано духовно- меморіальний музей Патріарха УКГЦ.

Було цікаво зануритися у давній побут, почути розповідь про пішу прощу матері з тяжкохворим Йосифом на руках і цілковите його одужання після повернення із Зарваниці. З трепетом у душі слухали про роки проведені у таборах, про життя у вимушеній еміграції та незламну вірність українському народові . На завершення екскурсії разом з о. Богданом помолилися у каплиці.

І ще одне цікаве місце відвідали освітяни – Рукомиш. Маленьке село в околицях Бучача на березі річки Стрипа. А відоме воно завдяки давньому скельному монастирю. Тут відвідувачів зустрічає 300-літній клен над джерелом цілющої води.

А якою цікавою була розповідь настоятеля храму св. Онуфрія о. Михайла. У храмі зберігається скульптура св. Онуфрія - робота великого Пінзеля . Колись кам’яна брила відкололася від скелі і зруйнувала вхідну частину церкви, зупинившись біля ніг святого. По дорозі до печер бачимо пам’ятник «палаючому упівцю», Юрію Михайлецькому, чи не останньому вояку УПА, який понад 20 років переховувався у печерах і підпаливши себе живим, у руки ворогів не дався.

Чудові краєвиди, цілюща вода, Пінзель, скульптури. Усе це варто побачити.

Освітяни щиро дякують організаторам за незабутню подорож .

Переглядів: 426 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz