Борщівський НВК
"Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. №3 - гімназія ім.Романа Андріяшика"
Субота, 04.05.2024, 18:20

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Освітній портал
Головна » 2015 » Грудень » 9 » 16 днів без насильства
00:45
16 днів без насильства

З 25 листопада по10 грудня щорічно в Україні та у нашому загально - освітньому закладі відбувається акція «16 днів без насильства». У виховному плані НВК було передбачено та заплановано низку різноманітних виховних заходів, метою яких стало підвищення обізнаності учнів,батьків та вчителів про те, що насильство є порушенням прав людини, та заохочення усіх боротися із цим явищем; формування у свідомості учнів нетерпимого ставлення до насильства; вивчення дієвих механізмів попередження, зупинення та подолання насильства.

.   Впродовж акції  класоводи 1-4 класів провели виховні бесіди: «Щаслива сім’я», «Мої права та обов’язки у сім’ї», класні керівники 5-11 класів -виховні години «Сім’я без насильства», «Не бійся - ти маєш право!». Педагоги – організатори Чернова І.В., Кондрат Г.О. провели з учнями роз’яснювальні роботи, бесіди та анкетування з питань насильства над дітьми. Також забезпечили перегляд учнями відеороликів: «Насильство у сім’ї – глобальна проблема ХХІ століття», «Стоп насильству», «Я мрію про щасливу родину». Вчитель правознавства Александрова Т.В. разом з учнями 10 класу підготувала та провела засідання круглого столу «Я хочу жити в світі без насильства!». Вище зазначена тематика  щорічної акції також була розглянута на засіданні лідерів НВК та членів учнівського самоврядування «Захисти себе сам». Зустріч з представником духовенства Богданом Боднарем, інспектором поліції з превентивних зобов’язань Гускою В.І., медичним працівником, педіатром Борщівської районної лікарні Галай М.М., практичним психологом НВК Семків Ю.О. виявилась не тільки цікавою, але й корисною. Учні 9-11 класів мали можливість послухати лекції  й поставити фахівцям запитання, які їх турбують . Різноманітного спрямування були заходи, проведені практичним психологом Юлею Олександрівною: година психолога «Агресія – перший крок до насильства» у 10 класах, конкурс-диспут «Ми звільнимо світ від насильства!», організований для учнів 9 класів, лекція «Види і форми насильства» - для 8 класів, лекція-диспут «Як не стати жертвою насильства. Правила, які допоможуть вижити» -  в 11клаксах. Корекційне заняття,  проведене у 6-7 класах, «Насильство у школі» було змістовним та корисним.

    Відкритий виховний захід «Права дитини» впродовж акції відбувся у 5-б класі. Класний керівник Сакалюк І.Б. запропонувала учням різноманітні випадки порушень прав дитини, та намагалася навчити дітей правильно поводитись у тій чи іншій ситуації.

Акція  «16 днів без насильства» різноплановою та насиченою. Проведені заходи озброять  школярів необхідними знаннями  та допоможуть сформувати у них почуття захищеності.

Переглядів: 612 | Додав: Oksana2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz